Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Tillbaka från de döda Alla trodde att John
drunknat för fem år sedan
– Hej. Jag tror att jag är anmäld försvunnen.

Så sa 57-årige John Darwin när han klev in på en polisstation i London i lördags.
Mannens två söner fick identifiera honom – fem år efter att de fått besked om att pappan var död.

Nu har maken visat sig vara i allra högsta grad levande. I lördags kontaktade han polisen i stadsdelen West End i London. – Han gick in på en polisstation och sa “Jag tror att jag är anmäld som saknad”, säger polistalesmannen Helen Eustace till tidningen Daily Mail. Identifierades av sönerna Polisen kontaktade Darwins två söner Mark, 31, och Anthony, 29, som kunde bekräfta att det verkligen handlade om deras pappa. Enligt polisen minns Darwin bara sitt namn. – Han minns ingenting annat. Inte vad som hänt och inte varför han kontaktar oss nu. – Han har naturligtvis befunnit sig någonstans de senate fem åren och det finns många frågor att besvara. Men vi vet inte vad han varit med om under de här åren. Enligt polisen verkar John Darwin vara fysiskt frisk. – Han har undersökts av läkare och visar inga tecken på att vara sjuk. Men att något sånt här händer är mycket ovanligt och det är naturligtvis en stor chock för alla inblandade, inte minst för familjen som i fem års tid trott att han är död. Gav aldrig upp hoppet John Darwin var före detta lärare och jobbade på en kriminalvårdsanstalt när han gav sig ut för att paddla den där torsdagen den 21 mars 2002. Larmet gick när han inte dök upp på jobbet dagen efter. Resterna av den röda kanoten spolades senare upp av vågorna inte långt från familjens hem i Hartlepool, men det fanns inga spår av John Darwin. – Det här är den bästa julklapp vi kunde få. Men jag har ingen aning om var John har varit eller vad han sysslat med, säger brodern David, 54, till tidningen. Den 90-årige pappan Ronald Darwin är överlycklig. – Jag har aldrig gett upp hoppet att han skulle komma tillbaka. Jag har aldrig tänkt på honom som död, jag blev bara van vid att inte ha honom i närheten, säger pappan. John Darwins hustru Anne flyttade utomlands efter makens försvinnande och har inte kommenterat fallet.

Säsongens sämsta NEW YORK. De gjorde säsongens bästa match mot Ottawa i lördags.

I natt följde New York Rangers upp med den sämsta. – Det finns inte mycket att säga. Vi var dåliga, suckar Henrik Lundqvist efter 0-4 hemma mot Carolina. En reaktion på triumfen mot Senators i Ottawa i lördags? Så verkar de flesta i lokal media i alla fall tolka New York Rangers osedvanligt bleka insats mot Carolina Hurricanes på Madison Square Garden i natt. – Jag vet inte, säger svenske stjärnmålvakten Henrik Lundqvist till sportbladet.se om den analysen. – Kanske. Men det borde inte vara så. Man fokuserar inte på det som varit. Man fokuserar på matchen man spelar. Han hymlar dock inte med att det var ett blekt Rangers som uppträdde inför hemmapubliken. – Hurricanes spelade med en helt annan intensitet än oss, säger han. – Vi måste helt enkelt vara bättre. Och det gäller även mig. Fansen verkar hålla med, för de buade ut sina hjältar i natt.

”Sköt du ditt – så sköter jag mitt” Här ryker Särkijärvi och Bäckman ihop – i klassiskt sandlådebråk Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi var fruktansvärd besviken efter 1–2-smällen mot Frölunda.

På presskonferensen rök han ihop med Pelle Bäckman – som anklagade Djurgården för att tycka synd om sig själva. – Skött ditt – så sköter jag mitt, röt ”Säcken”. Djurgården kom till spel i Scandinavium med Kristofer Ottosson, Ronnie Pettersson, Edvin Frylén, Jimmie Ölvestad och Nichlas Falk på skadelistan och tränaren Hans Särkijärvi tvingades matcha elva spelare födda mellan 1986-1990. Efter att ha tappat en 1–0-ledning från första perioden till en tung 1–2-förlust efter ett sent avgörande av Tomi Kallio hade Djurgårds-coachen svårt att dölja sin stora besvikelse. På den officiella presskonferensen, som filmades av Frölundas eget webb tv-team, gav Särkijärvi först sin syn på matchen och gav tidigt Bäckman en skämtsam känga. Jonas Esbjörs viktiga 1–1-mål som tog Frölunda tillbaka in i matchen producerades efter en konstig sargstuds som helt ställde Dif-keepern Daniel Larsson som gått ut för att stoppa en dumpad puck bakom eget mål. – Jag vet inte om det var Bäckman som hade skruvat loss plexit där längst ned, eller vad det var för nånting, sa Särkijärvi som avslutningsvis passade på att plussa för lagets unga spelare. – Vi spelar alltså med spelare som är födda 1986, 1989 och 1990, elva spelare. Så jag måste ändå vara nöjd med lagets prestation, men man är ju aldrig nöjd med förluster. Direkt efter sin matchanalys högg Bäckman mot Djurgårdstränaren – och strax var ordkriget i full gång. Bäckman: Det här med vilka spelare man spelar var ingen som frågade oss när vi hade Kariya (Steven) och Niklas (Andersson) borta, och flera korsbandsskadade. Det ingår ju i spelet under säsongen... Särkijärvi: Jag har inte pratat om era skador, jag pratar om våra egna... Bäckman: Jo, men det tillhör ju i sporten. Så det är ingen skillnad... Särkijärvi: Ja... Bäckman: Det ingen som har tyckt synd om oss förut när vi haft skador... Särkijärvi: Nej, det är ingen som tycker synd om oss heller, men utifrån... Bäckman: Jo, men du grät ju. Du grät ju litegrann... Särkijärvi: Nej, det gjorde jag inte – jag gråter aldrig. Men du verkar ju göra det och ha problem. Sköt ditt så sköter jag mitt. Den samlade presskåren satt knäpptysta under ”sandlåde-bråket” och lita på att resten av presskonferensen blev frostig...

”Iran utvecklar inga kärnvapen” Ny amerikansk underrättelserapport går emot president Bush politik

Enligt amerikanska underrättelseagenter slutade landet att utveckla kärnvapen för fyra år sedan, tvärtemot vad president George W Bush har hävdat. För fem år sedan utpekade Bush Iran som en av ”ondskans axelmakter” tillsammans med Kim Jong Ils Nordkorea och Saddam Husseins Irak. Så sent som förra månaden upprepade han hotet från Iran. – Om man är intresserad av att undvika ett tredje världskrig bör man ha intresse av att hindra dem (Iran) från att inneha den nödvändiga kunskapen för att utveckla kärnvapen, sa Bush vid en presskonferens enligt nyhetsbyrån AP. Men enligt nya, amerikanska, uppgifter kan Bush ha fel i sina farhågor. Slutade för fyra år sedan Underrättelserapporten säger att Iran slutade med att utveckla kärnvapen redan för fyra år sedan. Samtidigt heter det att landet har fortsatt att anrika uran för fredligt bruk. – Teherans beslut att avbryta sitt kärnvapenprogram talar om att man är mindre beslutsam att utveckla kärnvapen än vad vi har trott, står det i rapporten. Samtidigt konstaterar man att Iran, i teorin skulle, kunna ha ett kärnvapen färdigt någon gång mellan 2010 och 2015. Kunskapen finns. Påtryckningarna har hjälpt Vad som fått Iran att sluta utveckla kärnvapen är inte klart. Men man tror att internationella och diplomatiska påtryckningar har hjälpt till. USA:s invasion av Irak och Libyens stopp för sitt kärnvapenprogram kan också ha bidragit. Om de nya uppgifterna kommer att påverka USA:s vilja att införa sanktioner mot Iran är i dagsläget osäkert, skriver AP. George W Bush har ännu inte kommenterat rapporten.